Spaensweerd in Brummen

Spaensweerd is één van de ongeveer 300 historische buitenplaatsen in Nederland die nog in particuliere handen zijn.
Het prachtige landgoed, gelegen op een hoogte midden in de uiterwaarden van de rivier de IJssel, dateert uit de 17e eeuw.
Haar huidige Empire-aanzien kreeg Spaensweerd door een drastische verbouwing in 1835. In deze periode is ook de formele aanleg van de tuin met centrale as vervangen door een parkachtige aanleg in Engelse landschapsstijl. In de loop der tijd heeft de tuin een gemengde stijl gekregen. Meer dan 200 meter bloemenborders en monumentale bomen, waarvan een zestal ook dendrologisch van belang zijn, hebben de tuin van Spaensweerd landelijke bekendheid gebracht.
De vier gastenkamers zijn, net als de gastenzitkamer en de roze ontbijtkamer, ruim bemeten en mooi ingericht met veelal antiek meubilair. Een aparte vermelding verdient de IJsselsuite of bruidssuite. Deze kamer met balkon heeft een Four posterbed, een 'en suite' badkamer en een dubbele douche. Vanuit het bad kunt u genieten van een fraai uitzicht over de uiterwaarden.
Ook de Franse kamer met apart donkerblauw behang en schilderijen van Lodewijk en Marie-Antoinette heeft een 'en suite' badkamer. Dat bij het ontbijt de jus d'orange vers geperst en de koffie handgezet is, spreekt in deze omgeving voor zich. Sinds kort kan op Spaensweerd de huwelijksvoltrekking plaatsvinden.

 


Mevrouw E. J. Hummelen-Kuster
Bronkhorsterweg 18, 6971 JA Brummen
tel. (0575) 56 11 04, fax (0575) 56 61 60, e-mail: info@spaensweerd.nl, internet: www.spaensweerd.nl

OMGEVING BEZIENSWAARDIGHEDEN
In de naaste omgeving is veel fraais te zien. Via een oversteek met een pontje bent u zo in het prachtig gerestaureerde kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst. Hanzestad Zutphen heeft het middeleeuwse centrum intact weten te houden.

De plaatselijke VVV organiseert stadswandelingen. Paleis Het Loo en het Kröller- Müller Museum zijn een 'must' voor cultuurliefhebbers en de 8 kastelenfietstocht rond Vorden is interessant voor liefhebbers van beweging én cultuur. Lochemse Golf en Country Club (18 holes), tel. (0573) 25 43 23.
ACCOMMODATIE EN PRIJZEN
De IJsselsuite met 'en suite' badkamer € 250,- per nacht.
De Franse kamer met twee eenpersoonsbedden en 'en suite' badkamer € 135,- per nacht.
Lila kamer met twee eenpersoonsbedden en badkamer € 100,- per nacht.
Groene kamer met een tweepersoonsbed € 90,- per nacht.
Genoemde prijzen zijn inclusief ontbijt.