Kamer 7 in Diever

Een oud klinkerweggetje, net buiten Diever brengt u naar Kamer 7. Kamer 7 is de voormalige hooischuur van een typisch Drents boerderijtje uit 1900. U logeert in één van de drie comfortabele, zeer sfeervol ingerichte gastenverblijven. Elk verblijf heeft zijn eigen karakter, zoals de met Engelse invloeden ingerichte romantische kamer.
De verblijven zijn ruim opgezet met een aparte woon- en slaapkamer en een eigen entree.
De vide is ingericht als bibliotheek met vele boeken, videobanden, spellen en toeristische informatie. Op uw privéterras kunt u bij mooi weer in het ochtendzonnetje het ontbijt gebruiken. In de gezellige middenkamer, waar de houtkachel brandt zodra het buiten wat guurder is, wordt uw diner geserveerd. Daarna geniet u van de rust in de stilte van de nacht.

 


Ingrid Eradus
Kalteren 7, 7981 LR Diever
tel/fax (0521) 59 00 46, e-mail: info@kamer7.nl, internet: www.kamer7.nl

OMGEVING
De directe omgeving van Kamer 7 is landelijk en wordt bepaald door houtwallen en oude eiken. U kunt hier nog de stilte ervaren en echt tot rust komen. Op het erf scharrelen de kippen en de schapen grazen in de wei.
Kamer 7 ligt aan de rand van een prachtig natuurgebied, het Nationaal Park het Drents-Friese Wold; een ideaal vertrekpunt voor een wandeling, een tocht op de fiets of te paard. Het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste natte heideveld van West-Europa, is slechts op 5 kilometer afstand.
Diever is een mooi brinkdorp bekend om zijn hunebedden en jaarlijks terugkerende Shakespeare-spelen. Een uitstapje naar oude brinkdorpen als Dwingeloo en Ruinen is aan te bevelen. Het museumdorp Orvelte brengt u terug in de tijden van weleer. In de omgeving zijn vele galerieën een bezoek waard.
Voor de musea kunt u terecht in het Drents Museum in Assen, het glasmuseum in Hoogeveen en veel kleine musea in de directe omgeving.
Na dit alles: ontspannen op de bank met een goed boek of gezellig napraten in de tuin met een drankje.