De Oerterper Gastenkeamers in Ureterp

Zeer landelijk gelegen tussen de dorpen Ureterp en Wijnjewoude en aan de lange afstandswandeling “Het Zevenwoudenpad”, vindt u de kop-hals-rompboerderij van Frans Planken en Henk Postma. De romp van deze uit 1931 daterende boerderij werd in 2001 gedeeltelijk herbouwd tot een luxe, stijlvol gastenverblijf. De combinatie van de geriefelijke rust en de nabijheid van historische steden als Leeuwarden en Groningen maken dit adres een unieke uitvalsbasis voor een paar dagen erop uit of voor een korte vakantie. Vele bezienswaardigheden van de drie noordelijke provincies Groningen, Drenthe en Friesland kunt u snel bereiken. Rondom de boerderij met haar 850.000 vierkante meter grond bevinden zich de landerijen van de omliggende boeren. Er grazen koeien, paarden en schapen. Ook treft u er regelmatig een hert of roofvogel aan. De boerderij is gelegen temidden van landerijen en ligt dichtbij bossen en heidevelden. Ook bent u snel aan het water voor het huren van een bootje of een jacht.

 


Frans Planken en Henk Postma
De Mersken 9 , 9247 WK Ureterp
tel. (0512) 30 39 91, fax (0512) 30 39 95 , e-mail: mail@ogk.info , internet: www.ogk.info

OMGEVING EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
Vlak in de buurt, vijf minuten met de auto, ligt het adellijke dorp Beetsterzwaag met zijn mooie winkeltjes en goede restaurants. Het dorp wordt omgeven door schitterende bossen waar het goed wandelen is. Hier bevindt zich ook de Golf & Country Club Lauswolt. In Leeuwarden, met zijn eeuwenoude kern met mooie steegjes, grachten, verschillende musea en volop winkels, zult u met plezier een hele dag verblijven. De stad Groningen met onder meer het vermaarde Groninger Museum bereikt u in slechts een half uurtje…! Ook andere bezienswaardigheden zoals het museumdorp Orvelte in Drenthe of mooie Friese plaatsen zoals Hindeloopen (schaatsmuseum en Hindelooper schilderwerk), Workum (Jopie Huisman Museum), Sloten, Bolsward, Franeker (Eise Eisinga planetarium), Dokkum en Sneek (Fries Scheepvaartmuseum) zijn binnen één uur te bereiken. Met gemak kunt u een paar dagen hier voor uittrekken. Uw gastheren zijn gaarne bereid u van tips te voorzien en de nodige folders en wandelroutes liggen dan ook ter inzage en gebruik voor u klaar. Direct in de omgeving zijn verscheidene wandel- en fietsroutes.
RESTAURANTS
Dichtbij in bijvoorbeeld Beetsterzwaag, Drachten, Bakkeveen, Rottevalle of Boornbergum, maar natuurlijk ook in Leeuwarden en Groningen (beide op 30 autominuten afstand) bevinden zich vele restaurants in verschillende prijscategorieën, waaronder enkele met een ster.
ACCOMMODATIE EN PRIJZEN
In de Oerterper Gastenkeamers zijn vier luxe kamers, ieder met badkamer met douche en w.c. De prijs op basis van twee personen bedraagt € 75,- per nacht, bij meerdere nachten € 69,-. Daarnaast is er een vijfde kamer met een bedstede (moderne afmetingen) en een badkamer met duobad, douche en w.c. Tevens heeft deze kamer openslaande deuren naar een privé-terras. De prijs voor deze kamer bedraagt op basis van twee personen € 90,- per nacht, bij meerdere nachten € 84,-. Alle prijzen zijn inclusief een riant ontbijt. De gasten beschikken verder over een gemeenschappelijke grote woonkamer met open haard, waar diverse spellen en een piano aanwezig zijn. In de woonkamer wordt tevens het ontbijt geserveerd. Bij mooi weer kan dat ook op het ruime terras met prachtig uitzicht over de velden.