d’ Oude Herbergh in Terherne

Op een idyllische plek in het Friese Terherne (Terhorne) staat een rietgekapte stolpboerderij uit 1800: d’ Oude Herbergh. Eelke en Agnes Dykstra, uw gastheer en gastvrouw, namen de boerderij in zomer 2002 over. Tegenwoordig kunt u in d’ Oude Herbergh heerlijk genieten van de landelijke omgeving en stijlvol overnachten in deze authentieke boerderij.

 


Familie Dykstra
Utbuorren 15 , 8493 MA Terherne (Terhorne)
tel. (0566) 68 88 46 ,fax (0566) 68 88 66 , e-mail: info@deoudeherbergh.nl , internet: www.deoudeherbergh.nl

OMGEVING BEZIENSWAARDIGHEDEN
Met d’ Oude Herbergh als startpunt kunt u de omgeving over water en land verkennen. Terherne geniet grote bekendheid als het Kameleondorp, waar Hielke en Sietse Klinkhamer met de Kameleon hun spannende maritieme avonturen beleven. Het dorp is bijna geheel door water omringd. De Terhernster poelen en het Sneekermeer liggen op korte afstand. d’ Oude Herbergh beschikt over een eigen haven en verhuurt kano’s, motorsloepen, zeilboten en fietsen. In deze regio is verder een aantal prachtige wandel- en fietsroutes. Steden zoals Joure, Grou en Sneek liggen vlakbij.
RESTAURANT
Dineren is in d’ Oude Herbergh zelf niet mogelijk, maar op vijf minuten loopafstand ligt het dorp Terherne waar een ruime keus aan restaurants is, variërend van een pizzeria tot een à la carte restaurant.
ACCOMMODATIE
Bij de verbouwing van 2002 is het oude karakter van de boerderij gebleven. Voor de inrichting is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, afgewisseld met moderne elementen, waardoor ze rust en ruimte uitstralen. Alle kamers zijn uitermate comfortabel en voorzien van royale douche en toilet, bedden met boxspringmatrassen, radio/cd-speler, televisie, kluisje voor uw waardevolle spullen en telefoon en dataaansluiting. Op de eerste verdieping van d’ Oude Herbergh zijn vier ruime en sfeervolle tweepersoons gastenkamers. De tweepersoonsbedden kunnen worden gesplitst. In de kamers is een zitje en een schrijftafel. Daarnaast zijn in de stolpboerderij drie volledig ingerichte appartementen aanwezig. Twee voor twee personen en één voor vier personen. Alle zeer ruim en sfeervol ingericht en voorzien van een eigen ingang met privé-terras, keuken, douche en toilet en een aparte slaapkamer. In de zithoek, met uitzicht over het water, is tevens een slaap-/zitbank voor twee personen extra. Eén appartement is geschikt voor mindervaliden; zeer ruim van opzet met een aangepaste douche en toilet. Tenslotte staat op het terrein van d’ Oude Herbergh aan het water een houten huisje voor vier personen. Het heet ’t Oppertje en heeft een keuken, een douche, een bad en een romantische slaapkamer op de vide! In de sfeervolle Gelagkamer wordt ’s ochtends een uitgebreid - en vooral vers - Frysk streekontbijt geserveerd. De gelagkamer heeft dubbele openslaande deuren naar het terras aan de waterkant.
ARRANGEMENTEN
Eelke en Agnes Dykstra stellen graag voor u een arrangement op maat samen. Beleef bijvoorbeeld eens de sensatie van het echte Friese skûtsjesilen en stap aan boord van het kampioensskûtsje ‘Oude Zeug’ met schipper Eelke Dykstra (kampioen skûtsjesilen 2002). Een dag vrijblijvend varen, lunchen op een eiland; alles is mogelijk. Met name voor bedrijven en families een uitstekend uitstapje.