Linde Zathe in Nijland

In 1877 werd aan de Jongedyk in Nijland, een pittoresk dorpje tussen Sneek en Bolsward, een boerderij gebouwd van het Friese kop-hals-romptype. Deze boerderij was gericht op de veehouderij, van oudsher het belangrijkste middel van bestaan in de Friese Greidhoek. Tot in het begin van de 20e eeuw werd er op deze boerderij boter en kaas gemaakt in de melkkelder, die nog in authentieke staat aanwezig is. In 1997 is de boerderij met zorg gerenoveerd. De agrarische bestemming veranderde in woonbestemming en de boerderij kreeg de naam Linde Zathe. Elke ochtend ziet de lucht er anders uit op Linde Zathe. Dan weer jagen grote wolkenpartijen langs de horizon, dan weer is de lucht stralend blauw. Een andere keer komt de zon knalrood op of zie je haar als een vuurbol achter de einder verdwijnen. En soms blijft de lucht de hele dag grauw en zitten er honderden meeuwen in het weiland ten teken dat het min waar (slecht weer) wordt. Op zon dag voelt men des te meer hoe bijzonder het is om op Linde Zathe te logeren. Het is er altijd gezellig, sfeervol, rustig en ruim.

 


Tieneke Pottinga-Anema
Jongedyk 26 , 8771 KJ Nijland
tel. (0515) 56 93 65, fax (0515) 56 98 07 , e-mail: tieneke@lindezathe.nl , internet: www.lindezathe.nl

Linde Zathe is rookvrij. Huisdieren niet toegestaan. Fietsen aanwezig.

OMGEVING BEZIENSWAARDIGHEDEN
Nijland ligt tussen Sneek en Bolsward. Enerzijds is er dus het Friese merengebied voor de watersportliefhebber en anderzijds is er de Friese IJsselmeerkust met schilderachtige dorpjes als Hindeloopen en Stavoren. De binnensteden van Bolsward en Sneek zijn eveneens prachtig. Door de centrale ligging van Linde Zathe is het een ideale plek voor start en finish van de Elfstedentocht per fiets. Golfers kunnen terecht in de Golfclub Vegelinbosschen in Legemeer (18 holes).
RESTAURANTS
In de omliggende steden en dorpen zijn vele restaurants in verschillende prijsklassen te vinden.
ACCOMMODATIE
De bovenverdieping van Linde Zathe is ingericht als gastenverblijf. Er zijn twee slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden en een eigen badkamer. In de hals van de boerderij bevindt zich een comfortabele verblijfsruimte met een boekenkast vol informatie. Kinderen zijn van harte welkom, er is volop speelgoed aanwezig. Beneden is er een gezellige, grote hal waar een piano staat en waar s morgens het ontbijt wordt geserveerd. Als het weer het toelaat, kan men buiten ontbijten. t Bths: het achterste gedeelte van de stal is omgebouwd tot vakantieverblijf voor twee personen en is van alle gemakken voorzien. Details uit het verleden werden bewaard. PRIJZEN Twee tweepersoonskamers met eigen douche en toilet: 2 personen 65,- per nacht. 1 persoon 50,- per nacht. Een uitgebreid ontbijt is bij de prijs inbegrepen. t Bths: tweepersoonsappartement met keuken: per midweek/weekend 205,- en per week 388,-.