Landschapshof in Munnekezijl

Het huis stamt uit 1823 en deed oorspronkelijk dienst als sluiswachterswoning voor de bediening van de oude zeesluis. Toen de sluisbediening niet meer nodig was, werd het huis in gebruik genomen door een buurtschipper die er in 1926 een pakhuis bij liet bouwen, dat ook nu nog zeer karakteristiek is.

 


Jan Cees en Margriet van Rijckevorsel
Methardusstraat 44-46 9853 PG, Munnekezijl
T (0594) 68 83 25
Mob 06-51534074
Email: jcvanrijckevorsel@home.nl

ACCOMMODATIE
Het gehele sluiswachterhuis is ingericht als gastenverblijf en wordt uitsluitend exclusief aan n gezelschap (maximaal 4 personen) ter beschikking gesteld. Aan ruimte is geen gebrek en privacy is gegarandeerd. Beneden zijn de authentiek ingerichte zit- en eetkamer. Onder het dak zijn twee sfeervolle slaapkamers met daar tussenin de badkamer. De creatieve hand van de eigenaresse heeft de oorspronkelijke stijl en sfeer zoveel mogelijk in ere gehouden. s Ochtends een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte lekkernijen. Een eenvoudig diner is mogelijk na overleg.
BEZIENSWAARDIGHEDEN/
OMGEVING/NATUUR
Watervogels en kippen scharrelen in de boomgaard en n span Jack Russels rent in en om het huis. De Landschapshof ligt in een bocht van het meanderende riviertje de Lauwers en ziet uit over het weidse landschap. Het is gelegen op de grens van Groningen en Friesland en grenst direct aan het Nationaal Park Lauwersmeer. Hierdoor is er een overdaad aan natuurschoon en een grote vogelpopulatie. De roeiboot, met motortje, mag door gasten gebruikt worden. De steden Groningen en Dokkum liggen op 20 minuten rijden.
PRIJZEN
Prijs op basis van 2 personen inclusief ontbijt 85,- per nacht. Toeslag voor 3e en 4e persoon 30,- p.p. p.n. Ook 1 persoon is welkom: 47,50 p.n. Kinderbedje aanwezig.