De Bloemerstee in Goingarijp

Aan de vaart tussen Joure en Goingarijp ligt deze prachtige, oorspronkelijk uit 1780 daterende kop-hals-rompboerderij. De boerderij is in 1998 afgebroken om vervolgens zeven meter verderop steen voor steen en met zoveel mogelijk oude materialen weer opgebouwd te worden. De Bloemerstee wordt omringd door weilanden en in de verte ontwaart men de Goingarijpster Poelen die overgaan in het Sneekermeer. Vanaf de eigen aanlegplaats kan het waterrijke Friesland verkend worden. Rondom de deel zijn twee slaapkamers en drie appartementen ondergebracht: alle ruim van opzet, comfortabel en sfeervol ingericht. Elk appartement beschikt over een eigen terras. Een gastenkamer en een appartement zijn rolstoelvriendelijk. Het ontbijt wordt genuttigd in de voormalige melkkelder onder de kop van de boerderij of, bij mooi weer, onder de fruitbomen buiten. In het hart van de deel staat een Finse kacheloven met daaromheen verwarmde banken. Op de deel staat een vleugel voor bijvoorbeeld een muziekweekend. De boerderij heeft een totale beddencapaciteit van twintig personen en is daarmee geschikt voor renies en andere groepsbijeenkomsten.

 


Ineke Bloemers
Ballingbuer 14 , 8511 AJ Goingarijp
tel. (0566) 68 92 16 , e-mail: hg.bloemers@wanadoo.nl , internet: www.bloom.nl/bloemerstee

OMGEVING
De Bloemerstee is een goed vertrekpunt voor zeiltochten. Vaararrangementen met authentieke motor- of zeilboten kunnen worden aangeboden. In de omgeving zijn diverse natuurgebieden (onder meer de Deelerroute), waarvan sommige met vogelkijkhutten. De waterroute brengt u naar plaatsen waar u anders niet zou komen. Voor fietsers is de Klokkenstoelroute aan te bevelen. In het bosrijke Sint Nicolaasga, een kwartier rijden van de boerderij, ligt een 18 holes-golfbaan. Het Kameleondorp Terherne ligt op drie kilometer afstand. De liefhebber van kunst, cultuur en geschiedenis volgt de landelijke antiekroute Zuidoost-Friesland of bezoekt de historische stadjes Hindeloopen, Workum, Joure, Sneek en Sloten.
RESTAURANT
Restaurant De Klokkestoel (it Hof 3 in Goingarijp, tel. 0566 - 689301) ligt op loopafstand van de boerderij aan het water en heeft een zonnig terras. Een driegangenmenu kost ongeveer 22,50.
ACCOMMODATIE EN PRIJZEN
Er is een gastenkamer met twee eenpersoonsbedden en een kamer met een tweepersoonsbedstee. Prijs p.p.p.n. 35,- inclusief ontbijt. Er zijn tevens een twee- vierpersoonsappartement voor 410,- per week, een vier- zespersoonsappartement voor 590,- per week en een zespersoonsappartement voor 790,- per week. In juli en augustus worden de appartementen alleen per week verhuurd. Buiten deze periode is ook weekend- en midweekverhuur mogelijk. Prijzen op aanvraag. Geschikt voor rolstoelgebruikers. Huisdieren in overleg toegestaan.