De Lindehoff in Zuidhorn

Binnen het beschermde dorpsgezicht van Zuidhorn, tegenover het voormalig postkantoor, ligt aan de lange monumentale Hoofdstraat/de Gast de oude boerderij ‘De Lindehoff’. De boerderij werd gebouwd in 1874. In ‘De Lindehoff ‘ zijn nog vele karakteristieke elementen zichtbaar. Het interieur ademt een prettige, gastvrije sfeer uit waarbij klassiek en modern zijn gecombineerd tot een sfeervol geheel waaraan een aantal grappige details zijn toegevoegd.

 


Margot Brekelmans-Bartels
Hoofdstraat 37 9801 BT, Zuidhorn
T (0594) 50 74 78
F (0594) 50 74 78
Email: info@margot-brekelmans.nl
Site: http://www.margot-brekelmans.nl/margot.php

ACCOMMODATIE
Als gast van Margot Brekelmans, beeldend kunstenaar (www.margot-brekelmans.nl), verblijft u in het gerenoveerde achterhuis van ‘De Lindehoff’ op de plek waar van oorsprong de spoelkeuken was gesitueerd. U heeft de beschikking over een comfortabel ingericht gastenverblijf voor 2 personen. Het gastenverblijf beschikt over een eigen opgang, een hal met garderobe, een ruime zit/slaapkamer met TV en telefoon, koffie-en theezetfaciliteiten en een luxe badkamer met vloerverwarming. In de zomer kunt u gebruik maken van een sfeervol zitje in de zonnige tuin. In de tuin staat een oude appelboom, waar u uw eigen appels kunt plukken.
BEZIENSWAARDIGHEDEN/
OMGEVING/NATUUR
Zuidhorn is een idyllisch dorp. Het is een goede plaats om bij te komen van de drukte van alledag. Vanaf het einde van de 19e eeuw kwamen veel bejaarde boeren uit het "Hoge Land" naar Zuidhorn om in een aangename omgeving hun laatste jaren door te brengen. Karakteristiek voor Zuidhorn zijn de in verschillende stijlen gebouwde villa’s, die onze voorouders hier lieten bouwen. Tijdens een wandeling over de Hoofdstraat en de Gast ziet u vele rijks- en provinciale monumenten, waaronder statige huizen met een symmetrisch vooraanzicht (‘dwarshuizen’) al dan niet met een uitbouw. In Zuidhorn zijn ook vele romantische huizen met serres gebouwd waar, vanwege de grote hoeveelheden licht en lucht in deze huizen, TBC-patiënten aan het begin van de vorige eeuw verbleven. Zelfs in deze tijd kunt u zich in Zuidhorn zo verbeelden in een meisjesroman van Joop ter Heul te zijn. Als u een klein ommetje maakt langs de uit de 12e eeuw stammende Nederlands Hervormde Kerk, stapt u zo een filmscčne binnen. Droom maar weg en hoor Ede Staal zingen over het ‘Hoge land’ en ‘Mien Toentje’. Zuidhorn heeft goede verbindingen met de stad Groningen per auto, per bus en per trein. Binnen 15 minuten zit u in het inmiddels wereldberoemde Groninger Museum. In de omgeving van Zuidhorn zijn mooie fietstochten mogelijk langs bijvoorbeeld de plaatsen waar de Ploegschilders woonden en werkten. Voor de natuurliefhebber is met name de route langs het Reitdiep interessant. Bij de Waardenroute ziet u kapitale oude boerderijen en treft u meer informatie aan over hun ontstaansgeschiedenis. Op verzoek kunnen huurfietsen voor u verzorgd worden bij ‘De Lindehoff’. Voor de wandelliefhebber biedt het Westerkwartier goede mogelijkheden. Er zijn leuke ‘Struunroutes’ uitgezet. Bij een meerdaags verblijf op ‘De Lindehoff’ is een dagbezoek aan het waddeneiland Schiermonnikoog zeker een aanrader. Golfers kunnen in Glimmen terecht bij de Noord-Nederlandse Golf & Countryclub (18 holes) en in Roden ligt de Golfbaan Holthuizen (9 holes).
RESTAURANT/KEUKEN
In ‘Auberge Visvliet’ in Visvliet kunt u genieten van een menu met louter Wadden- en regionale producten. In Aduard kunt u voortreffelijk eten bij ‘Onder de Linden’ (één Michelin-ster). In Zuidhorn kunt u tegenover de Lindehoff dineren bij Hao Hao, een van de beste Chinese restaurants van het Noorden. Wilt u een dagtocht maken, dan kunt u op verzoek een welgevulde picknickmand meekrijgen.
PRIJZEN
De prijs per kamer voor twee personen met ontbijt en een mooie fles wijn bij aankomst bedraagt
€ 82,50. Vanaf de tweede nacht is de prijs € 75,-.
Bij reservering wordt u op verzoek een uitgebreide routebeschrijving toegestuurd.