Boerderij Blokzijl in Ten Boer

In 1993 werd begonnen met een grondige restauratie van de in de oude kern van Ten Boer gelegen Boerderij Blokzijl. Deze twee eeuwen oude, op een wierde gebouwde boerderij van het type kop-halsromp, bevond zich op dat moment in miserabele staat. In samenwerking met Monumentenzorg is men erin geslaagd om de boerderij zoveel mogelijk in 18e-eeuwse stijl terug te brengen. Gaandeweg werd de zo karakteristieke uitstraling van het gebouw in volle glorie herkenbaar. De prachtige lichtinval in het huis was een van de vele redenen dat de huidige eigenaren al tijdens de eerste bezichtiging op slag verliefd raakten op het gebouw. De wetenschap dat de boerderij op de plek staat waar benedictijner monniken in de 13e eeuw hun achtertuin hadden, versterkte het gevoel van ‘dit is onze plek’. Nog altijd worden bij het tuinieren ruim tweeduizend jaar oude potscherven gevonden. De kloosterkerk, die onder meer aan het benedictijnse klooster heeft toebehoord, staat tegenover de boerderij en kan op afspraak bezichtigd worden.

 


Familie Morselt
H. Westerstraat 26 , 9791 CT Ten Boer
tel. (050) 302 44 88, fax (050) 302 11 58, e-mail: hmorselt@cybercomm.nl

OMGEVING EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
Het rustige plattelandsdorp Ten Boer ligt vlak bij de bruisende stad Groningen. Karakteristieke dorpen in de omgeving als Ten Post, Wittewierum en Lellens zijn zeker een bezoekje waard. Ook Appingedam, Slochteren en Uithuizen met hun beroemde Groninger Borgen liggen in de buurt. De watersporter kan zijn hart ophalen op het prachtig meanderende Damsterdiep en op het Schildmeer; de wandelaar in de bossen aan de rand van het dorp. Er zijn verder nog een skeelerbaan en een openluchtzwembad in Ten Boer, evenals goede supermarkten, twee restaurants en allerhande snuisterijwinkels. Boerderij Blokzijl herbergt zelf ook enkele winkeltjes.
ACCOMMODATIE
Na de ontvangst in de gezellige woonkeuken met oude plavuizen en balkenplafond, verblijven de gasten in een ruim appartement op de begane grond met een eigen tuingedeelte en een eigen ingang. In het appartement bevinden zich een tweepersoonszit-/ slaapkamer met badkamer, een ruime hal en een grote leefruimte met twee kleedkamers, een echte Finse privésauna, douches, whirlpool, zithoek, eethoek en keukenvoorziening. Het is mogelijk om twee extra bedden of een tweepersoons- bedbank bij te plaatsen. De zit- /slaapkamer kan ook afzonderlijk van de overige ruimtes worden gehuurd. Op aanvraag kunnen arrangementen met een culinair, cultureel of rustgevend karakter worden verzorgd. In overleg is veel mogelijk om een verblijf in de boerderij zo aangenaam mogelijk te maken.