Fleremaheerd in Sebaldeburen

De Fleremaheerd is gelegen op het Groninger platteland, dichtbij de grens met de provincie Friesland in het mooie Westerkwartier. Het is een karakteristieke monumentale boerderij gelegen op een zandrug. De heerd in de huidige staat dateert van rond 1700. De plaats is bewoond sedert het jaar 1000. Het gebouw is omgeven door een gracht, een boomgaard, een cottage tuin, een poel en een wandelpad. Het terrein meet ruim 2 hectare. Het Kolonelsdiep, genoemd naar Caspar de Robles ligt dichtbij, evenals de Grootegaster Tocht. Voor de vogelaars is dit een prachtig gebied. Hazen en reeën laten zich bijna dagelijks zien. Rust, ruimte, cultuur en natuur vindt u op de Fleremaheerd.

 


Familie Fleer-Niks
Westerzand 11 , 9862 TM Sebaldeburen
tel. (0594) 61 23 30 , fax (0594) 51 06 09 , e-mail: koosfleer@wxs.nl

OMGEVING BEZIENSWAARDIGHEDEN
De Fleremaheerd is gelegen op het Westerzand, de gast van Niekerk naar Lutjegast. Het dorpje Lutjegast is de geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Abel Tasman (1603). Het Abel Tasmankabinet is het bezoeken waard. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de omgeving. Voor fietsers is er onder meer de Abel Tasman fietsroute en voor wandelaars zijn er diverse wandel- en laarzenpaden. Groningen en Leeuwarden zijn in een half uur per auto te bereiken. De heerd ligt 4 kilometer van NS-station Grijpskerk. We halen en brengen u graag.
ACCOMMODATIE
In de Fleremaheerd zijn twee appartementen aanwezig waarvan een is gesitueerd in de kop en de ander in de hals van de boerderij. Beide appartementen zijn geschikt voor twee tot zes personen en beschikken over slaapruimte op zowel de begane grond als op de eerste verdieping. Authentieke bedsteden hebben een eigentijdse functie gekregen. Elk appartement beschikt over een eigen toilet, douche, tv en terras. In de naastgelegen tuinkamer kan het ontbijt met streekeigen producten worden geserveerd en kunt u genieten van het uitzicht over de tuin en weidse omgeving. Naast de twee appartementen kunt u gebruik maken van de natuurcamping op het terrein van de Fleremaheerd. Deze camping ligt beschut tussen de boomwallen achter de heerd en beschikt over maximaal 15 kampeerplaatsen. In overleg kunnen we maaltijden voor kleinere gezelschappen verzorgen. Het gebruik van kano’s en fietsen behoort tot de mogelijkheden. De Fleremaheerd is geschikt voor groepsactiviteiten tot 15 á 20 personen. Het authentieke voorhuis is een uitstekende locatie om vergaderingen, trainingen of cursussen te organiseren. De rustige ligging en de mogelijkheid tot inspirerende wandelingen zijn de basis voor een plezierig verblijf.
PRIJZEN
De prijs voor verblijf in het appartement in de hals van de boerderij bedraagt € 85,- per nacht voor 2 personen inclusief ontbijt. De prijs voor verblijf in het appartement in de kop van de boerderij bedraagt € 95,- per nacht voor 2 personen inclusief ontbijt. Voor een extra persoon bedraagt de prijs € 25,- per persoon per nacht. Het is mogelijk om vlakbij de appartementen uw tent in de tuin op te zetten waar uw (klein)kinderen eventueel kunnen overnachten voor € 15,- per persoon per nacht inclusief ontbijt en gebruik van de voorzieningen in het appartement. De prijzen voor het kamperen op de natuurcamping zijn op aanvraag beschikbaar. Op afspraak kunnen diverse arrangementen voor u worden samengesteld. Huisdieren zijn in overleg toegestaan. Galerie ‘Het Gebint’ In de Fleremaheerd is een galerie gevestigd met een expositieruimte van ruim 80 vierkante meter. De galerie heeft als doelstelling de hedendaagse kunst voor een breed publiek toegankelijk te maken. Ieder jaar worden er tentoonstellingen georganiseerd. Afwisselend hangen er schilderijen, tekeningen, etsen, litho’s en staan er beelden en keramiek. In de tuin en bij de poel staan eveneens kunstwerken. De galerie is geopend van mei tot oktober.
N.B.
Opening Fleremaheerd in de loop van 2003