Landgoed Oudebosch in Onderdendam

Op de kwelderwal, midden in het gebied tussen de voormalige rivieren de Hunze (nu Reitdiep) en de Fivel, werden al voor de jaartelling zes wierden opgeworpen. De huiswierde ten zuiden van Onderwierum is op historische kaarten als Oudebosch opgetekend en staat te boek als het oudste cultuurlandschap van Nederland. Pas nadat deze monumentale Oldambtster boerderij uit 1854 eind jaren negentig van de vorige eeuw volledig was gerenoveerd en gerestaureerd, is hier een landgoed gesticht.

 Bosweg 1 9959 PB, Onderdendam
T 050 – 3132658
Mob 06- 41687331
Email: tweegenaar@hotmail.com
Site: http://www.oudebosch.nl

ACCOMMODATIE
In de schuur, waar vroeger werd gekarnd, is een ruim en uiterst verzorgd gastenverblijf voor twee personen gecreëerd. Het bestaat uit een zit-, eet-, slaap- en badkamer. Koelkast, minibar, en tv aanwezig. De kamers zien uit op de binnenplaats en de boomgaard waar de kippen scharrelen.
BEZIENSWAARDIGHEDEN/
OMGEVING/NATUUR
Tot dit landgoed hoort maar liefst 25.000 m2 aan prachtig aangelegde tuinen, grachten, singels en appelhoven. De tuinen zijn ontworpen door de bekende Groninger tuinarchitect Klaas T. Noordhuis in een architectonische tuinstijl met behoud van oude elementen van de Engelse slingertuin. Het hele landgoed, inclusief de terrassen, is vrij door gasten te gebruiken. De gastvrouw is graag bereid een rondleiding te geven in en rond de boerderij. Een uitgebreide presentatie met een beschrijving van de historie van de tuin en het landgoed staat bovendien op de website. Oudebosch ligt midden in de weilanden aan een historisch kloosterpad naar Winsum; een uitstekende uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen. Groningen 15 minuten per auto, de Waddenzee 20 minuten.
RESTAURANT/KEUKEN
Restaurants in de omgeving: Herberg in de Valk in Middelstum, De Plaats Melkema in Huizinge en Het Schathoes op Landgoed Verhildersum in Leens.
PRIJZEN
Prijs per nacht op basis van twee personen inclusief uitgebreid ontbijt € 125,-. Vervolgnachten (ma t/m do € 100,-). Buiten het hoogseizoen eenvoudige maaltijd in overleg.